Wereld Daklozen Dag.

Breda, 04 oktober 2024 – Volgende week donderdag 10 oktober is de jaarlijks terugkerende Wereld Daklozen Dag. Op deze dag staan we stil, bij onze medemensen, die zich aan de onderkant van onze samenleving (moeten) bewegen.

Lees meer: Wereld Daklozen Dag.

Sinds Wereld Daklozen Dag in het leven werd geroepen, krijgen dak- en thuisloze mensen wat extra aandacht. Veelal bestaat dat uit extra warme sokken of iets dergelijks die door lokale initiatieven ingezameld zijn.

In Breda, vinden we dat echter niet voldoende en, daarom pakt een samenwerkend collectief van verschillende maatschappelijk betrokken organisaties uit met een heel dagprogramma, voor en door (ex)dak- en thuisloze mensen uit Breda. Deze editie van “Uit je Dak!’ wordt ’s morgens om 10:00 uur afgetrapt met een interactieve Kidz Tour met kinderen uit groep 7 men 8 van Basisschool De Fontein. De Kidz Tour is speciaal voor kinderen ontwikkeld. In tegenstelling tot de gewone Straattour, is deze versie niet louter informatief. In plaats van de kinderen te overladen met allerlei feiten en, weetjes, leggen wij het initiatief bij de kinderen en moedigen we hen aan om oplossingen te bedenken voor problemen waar dak- en thuisloze mensen dagelijks tegenaan lopen.

In de middaguren, verrijst op de Grote Markt een heuse Huiskamer zonder Dak, wat aansluit bij de landelijke campagne Door je dak heen en SamenThuis2030. De inrichting wordt voor rekening genomen door studenten van Avans Hogeschool.

Tussen 17:30 uur en 18:00 uur volgt het officiele gedeelte van de dag, want dan wordt officieel de aftrap van de Audiotour gegeven door wethouder Arnoud van Vliet. Tot 18:00 uur is er ruimte voor het nuttigen van een drankje. Om 18:00 uur start dan de eerste Audiotour.

Na afloop van de Audiotour, sluiten we de dag af , Bij het Filmhuis aan de Keizerstraat 19F, met wat de mensen van Stichting de Herberg voor ons in petto hebben met de Soepbus en het diner, verzorgd door ONS LABEL.